A fenntartható jövő ígérete.

Mit jelent a zero waste gyártás és a fenntarthatóság?

A fenntarthatóság azt jelenti, hogy olyan módon elégítjük ki a jelen szükségleteit, hogy közben nem fosztjuk meg a jövő generációját, az ő szükségleteik kielégítésének lehetőségétől.

Elemezzük ki egy kicsit ezt a definíciót.
Ha mi nem figyelünk oda a környezetünkre és arra, hogy milyen ökológiai lábnyomot hagyunk magunk mögött, akkor lehet, hogy a gyerekeink már csak korlátozott lehetőségeket kapnak mire felnőnek, vágyaik kielégítésére.
Honnan jött ez a feltételezés?
Elég csak megnézni a mai világunkat. Szüleink nem figyeltek oda, hogy óvják a környezetet, az eldobható műanyagok évtizedek óta rombolják a környezetünket. Már korlátozva van a műanyagfogyasztás, az ivóvíz, a közlekedés, az üzemanyagok, a csomagolások és még sorolhatnánk.

A fenntartható telefontokok az első megoldás arra, hogy tegyél a környezetedért. A Műanyag átlagos lebomlási ideje 500 ÉV is lehet. Naponta felmérhetetlen mennyiségű hulladék és nem csak műanyag hulladék, kerül az óceánokba és szennyezi a környezetünket. Miért hagyjuk ezt?

Bárki legyél is kedves olvasó, vagy vannak gyerekeid, vagy remélhetőleg szeretnél gyerekeket. Képzeld el, hogy gyermekeid azért nem láthatnak teknősöket majd az óceánban, mert az elmúlt évtizedekben a környezetvédelem és a zero waste termékek nem élveztek figyelmet.
Itt egy kis táblázat amit az edesvilag.hu oldalról szereztem:

Ennyi idő alatt bomlanak le a következő anyagok:

Papír törlőkendő: 2-4 hét
Banánhéj: 3-4 hét
Papír táska (papírszatyor): 1 hónap
Újságpapír: 1.5 hónap
Almamag: 2 hónap
Karton papír: 2 hónap
Proofcase™ Fenntartható telefontok: 2 hónap
Pamut kesztyű: 3 hónap
Narancshéj: 6 hónap
Furnér lemez: 1-3 év
Gyapjú zokni: 1-5 év
Tejes doboz: 5 év
Cigaretta csikk: 10-12 év
Bőr cipő: 25-40 év
Ónozott acél konzervdoboz: 50 év
Habosított műanyag pohár: 50 év
Gumi csizma: 50-80 év
Alumínium konzervdoboz: 200-500 év (azonban újrahasznosítással kb. 6 héten belül új doboz készülhet belőle!)
Műanyag palack: 450 év
Eldobható pelenka: 550 év (jelenleg az újrahasznosítása nem megoldott)
Horgászzsinór, damil: 600 év
Műanyag szatyrok: 200-1000 év

Ebből egyértelműen látszik, hogy a fanntartható gyártás a jövő! Az egyetlen megoldás, hogy odafigyelünk a környezetünkre és olyan termékeket gyártunk és használunk amiknek az ökológiai lábnyoma, kicsi.

Egy fontos tény!

A környezetvédelem és a fenntarthatóság két teljesen külön dolog.
Sajnos, csak azzal, hogy nem szemetelsz és szelektíven gyűjtöd a hulladékot, még önmagában nem járulsz hozzá a fenntartható jövőhöz.
A fenntarthatóságot azzal tudod támogatni, ha zero waste termékeket vásárolsz. Ezeket a termékeket az jellemzi, hogy nagyon kicsi, vagy nincsen ökológiai lábnyoma. Ilyen például a Proofcase™ összes telefontokja. Ha ezekre a termékekre növekszik a kereslet, megnő a gyártók által is a kereslet az újrahasznosított, környezetvédő és fenntartható anyagok használatára.

Vélemény

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
    0
    Bevásárlókosár
    Kosár üres